Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Opredeljevanje pacientov s strani specializantov

19.12.2017 11:58
Zakon o zdravniški službi v 20.a členu določa, da specializanti družinske medicine, pediatrije ter ginekologije in porodništva, ki opravljajo četrto leto specializacije, lahko od 1. januarja 2018 dalje na podlagi ocene mentorja opravljajo delo izbranega osebnega zdravnika. Mentor mora v svoji oceni potrditi, da je glede na delovne pogoje in obremenjenost sposoben zagotoviti mentorstvo tudi v primeru specializantovih opredeljenih pacientov, ter s podpisom potrditi, da je specializant pridobil ustrezno znanje, izkušnje in veščine za samostojno opravljanje del izbranega osebnega zdravnika.

Specializant odgovarja za opravljanje dela izbranega osebnega zdravnika, mora pa mu biti zagotovljeno stalno posvetovanje z mentorjem.

Strokovna služba Zdravniške zbornice Slovenije je zato pripravila obrazec vloge in obrazec ocene mentorja, ki naj ju specializant, ki bi želel opravljati delo izbranega osebnega zdravnika, in njegov glavni mentor izpolnita z relevantnimi podatki, podpišeta ter skupaj posredujeta na zbornico. Ta bo po prejemu izpolnjene vloge in ocene mentorja v najkrajšem možnem času izdala potrdilo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dela izbranega osebnega zdravnika.